torek, 5. oktober 2010

Big Foot Mama - Tist' dan v tednu (2010)

"Tist' dan v tednu" je vrhunski rockumentarec o bendu, ki je ploščo posnel v petnajstih urah in postal kot banka - prevelik, da bi smel propasti. ZA +
(www.mladina.si | Marcel Štefančič, jr.)

Na pot v družbi članov benda, katerih komentarji nas vodijo (dolg dolg nazaj) do šolskih let in preigravanja tujih hitov, preko spremljanja Perota Lovšina na koncertih, pa vse do nepredstavljivo polnih Križank. Svojevrsten monument, v katerem predstavljajo dihanje in brcanje slovenskega rock benda med letoma 1990 in 2010.
(revija Ekran | Matevž Jerman)














Kako priti do prave zasedbe in ali je za uspeh na sceni potrebna sreča, kaj je Skočirja nakriziralo in zakaj je za dober rock'n'roll treba trpeti, resnica o Guštijevem odhodu iz ekipe in zakaj Zoki v Sloveniji ni mogel najti boljšega benda? Kako z dna ponovno osvojiti veliki oder ljubljanskih Križank, kdo se je spomnil velikega dogodka 15. obletnice, zakaj so BFM slovenski Rolling Stonesi, katera njihova plata je najboljša in kaj se zgodi s človekom po 20ih letih rokenrola? Kaj vse se pripeti na koncertiranju po Slovenski deželi, kaj se v zaodrju dogaja 5 minut preden bend pride na oder, kako napisati komad, s katerim presežeš samega sebe, zakaj so glasbeni producenti pomembni in kako deluje mainstream rock'n'roll bend dandanes? Zakaj je tisti dan res tist' dan in zakaj se nanj splača čakati ves teden. Zakaj je važno, da zadane?

Film "Tist' dan v tednu" je zgodba o Big Foot Mami, eni najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin, ki se je začela pred dvema desetletjema in v svojem ustvarjalnem zanosu traja še danes.



Nastopajo: Jože Habula, Alen Steržaj, Grega Skočir, Daniel Gregorič in Zoran Čalić

Glasbeni gostje: Martin Janežič – Buco, Neža Buh – Neisha, Perpetuum Jazzile
Ostali nastopajoči: Miha Guštin, Aleš Guček, Ajlan Šubic, Žare Pak, Pero Lovšin, Sandi Purič, Vladimir Mihajlović

Scenarij in režija: Anže Petrič, Miha Čeak in Anže Verdel

Glasba: Big Foot Mama

Produkcija: BFM d.o.o. in Benjamin Produkcija
Promocija: Vladimir Mihajlović, Agencija Salamander

Tonska postprodukcija: Julij Zornik, Peter Žerovnik, Studio 100 d.o.o.
Zvočna obdelava koncertnih posnetkov: Boško Bursač – Boban, Matej Gobec, Studio Soundgrounded
Koncertni tonski mojster: Boško Bursač - Boban

Koncertna luč: Damjan Kocjančič
Koncertna scenografija: Gregor Nartnik

Dolžina: 119'


Film je oktobra 2011 založba Dallas Records izdala na nosilcu DVD, lahko pa si ga ogledate tudi brezplačno na YouTube kanalu Benjamin Produkcije:



In še napovednik:


Več na: www.tistdanvtednu.net in www.bigfootmama.net.

Ni komentarjev:

Objavite komentar